Nemški ovčarji

April 16, 2017

IŠČEMO DOM LE ŠE ZA ŠEST NEMŠKIH OVČARJEV.

Po veterinarski odločbi, iščemo dom še 12-im nemškim ovčarjem, obeh spolov in različnih starosti, od 6 mesecev do 1,5 leta (določili smo starost glede na to, da sta starša stara 2,5 leti).

Psi so v oskrbi 77-letnega gospoda, ki živi v hudi življenjski stiski. Poleg tega, da gospod živi v revščini, ima še nepokretno ženo in hudo bolnega sina.
Bilo je 19 psov, trem smo že pomagali najti nove domove.

Ne želimo, da ljudje obsojajo skrbnika. On je psom dal vse, kar je imel. Psi so nanj zelo navezani, res pa je, da mu je vse skupaj “ušlo iz rok”. Pred leti mu je nekdo iz okolice Celja prodal dva psa, povedal mu je, da lahko s pasjimi mladiči dobro zasluži. A dejstvo je, da ta oseba niti ne zna, niti ne more opravljati vzreje psov.

Psi so danes nesterilizirani, nekastrirani, nečipirani in tudi cepljeni niso. Izjema sta samo pasja mama in oče. Njih je obiskoval lokalni veterinar, ki je dejansko videl in vedel, da ti ljudje včasih nimajo niti za kruh. A žal, ta isti veterinar ni bil niti toliko, da bi o stanju ostalih psov obvestil katerega od društev ali veterinarskega inšpektorja. Enako velja za sovaščane.

Izredno smo zadovoljni z delom urada veterinarske inšpekcije iz Novega mesta. Res da gre za prekrškovni organ, ki ima moč. Lahko bi gospodu napisali kazen in ga tako spravili v še težji položaj. A izkazalo se je, da so ti inšpektorji najprej ljudje. Zato smo združili moči, da bi tem psom čimprej našli primerne domove. To je tudi največja želja gospoda, ki priznava, da do sedaj sploh ni vedel, kaj je sterilizacija. Glede na svoje znanje in zmožnosti je tem kužkom dajal največ, kar je lahko. Lačni niso bili nikoli, res pa je, da so bili hranjeni pretežno s krompirjem in kruhom, redko tudi s kosom mesa.

Kužki so prijazni, navajeni topline, človeškega dotika in božanja. Društvo Animal Angels zanje išče odgovorne posvojitelje, ki bodo psa najprej sterilizirali ali kastrirali in drugače veterinarsko oskrbeli. Vse interesente za posvojitev vabimo, da nas pokličete. Kontakt: 031 679 168 (Valerija).