Prosimo za pomoč

September 7, 2017

Mačka – podoba milosti in bogov

Domače mačke so sesalci, ki spadajo v skupino mačk. Skupino si delijo z drugimi predstavniki, kot so levi in tigri. Vendar so domače mačke, ki živijo na našem dvorišču ali v naši hiši, za razliko od levov ali tigrov veliko manjše. Pa tudi rjoveti ne znajo. Znajo pa mijavkati in presti.Lahko imajo dolgo ali kratko dlako različnih barv.
Imajo štiri noge, glavo, trup ter rep, ki jim pomaga pri ravnotežju. Mačke zelo dobro slišijo in vohajo.Na glavi imajo poleg ušes tudi oči. Če v temi vanje posvetimo z lučjo, se bodo zasvetile. To je zaradi posebne plasti odbojnih celic v mačjem očesu, ki deluje kot ogledalo.
Okrog gobčka, v katerem so majhni, ostri zobje, imajo mačke brčice. Te jim, zaradi svoje občutljivosti, pomagajo pri izogibanju oviram na njihovih nočnih pohodih.
Mačke imajo na tačkah kremplje. Vendar ti kremplji niso zmeraj zunaj, kot pri psu, pač pa jih lahko skrijejo. Če pa jih potrebujejo, recimo za plezanje ali lovljenje plena, jih hitro spravijo na plan in uporabijo.
Posebnost mačk je tudi ta, da se pri padcu obrnejo tako, da pristanejo na nogah. Imajo namreč sposobnost, da se v zraku obrnejo na tačke v manj kot dveh sekundah.

 

IN KAJ MI DELAMO Z NJIMI?

Mucke so najbolj zaničevane domače živali, kot bi bile “nebodigatreba”. Njihove mladičke se na krut in surov način pobija, jih zakoplje v gnoj, meče v vodo in na drugačne načine zverinsko ubija.
Takšne in drugačne mucke pobiramo po cestah, jarkih, jih iz potoka rešujemo zavezane v vrečkah v zadnjih trenutkih… Vse zato, ker se nekomu zdi preveč, da bi svojo mačko odpeljal na sterilizacijo in rešil problem več 100 mladičkov.
Pomagamo kjer lahko in komur lahko. Marsikaj sploh ne pride do nas. Včasih smo žal prepozni. 🙁
Vendar vsega tega sami ne bi zmogli. Ne bi zmogli brez vas, ki nam pomagate s kritjem stroškov!
Zopet prosimo za pomoč, saj so na več lokacijah zavrgli mucke. Prijazne družine so jih sprejele in obljubili so, da jih bodo hranili, vendar je potrebno kriti veterinarske stroške in v nekaterih primerih poskrbet tudi za njihovo hrano.
Podatki za nakazila:
ANIMAL ANGELS
Levstikova 26
8210 Trebnje
TRR: SI56 6100 0001 3627 974
ali pošljete sms ANIMAL5 na 1919 (donirate 5 EUR) pod objavo napišite mucke)
ali preko paypala – group.animalangels@gmail.com

Hvala vsem ki vam ni vseeno!